Vanuit de gestaltvisie is het moment van ervaren van een probleem een moment van kans en groei.  Je bent in ontwikkeling en in dit proces van bewust worden en onderzoeken kun je samen met je therapeut kijken naar wat  zichtbaar en voelbaar wordt.

Het inzicht en bewust worden van je mechanisme, en het verwerken van datgene dat dan zichtbaar wordt geeft ruimte en mogelijkheden. Het maakt je vrij om te kiezen voor andere, meer passende leefwijze in het nu. Inzicht, bewust worden en gewaarzijn zijn onderdelen in het proces van de verandering en verwerking.

Gestalttherapie is een alternatieve psychotherapie die helpt bij het doorleven en verbinden met je persoonlijke ervaringen en behoeften om zo dichter bij je eigen essentie te komen.
Binnen de therapie richten we ons op het proces van contact maken. In eerste instantie is dit het contact herstellen met afgesloten en pijnlijke delen van jezelf om zo ook weer in vrijheid contact te kunnen maken met de ander. Omgekeerd is het contact met de ander, in dit geval de therapeut, ook nodig om je eigen contactonderbreking te onderzoeken en verhelderen.

Gestalttherapie heeft een holistische visie. Je bent onderdeel van een geheel. Van je gezin, werk, cultuur. Deze zijn mede vormend voor onze manier van in het leven staan en ontwikkelen van mechanismen. We zijn steeds in relatie.
De nadruk ligt vooral op hoe je de problemen nu ervaart, welke betekenis zij nu in je leven hebben.

Experimenteren met nieuw gedrag, nieuwe gedachten en nieuwe mogelijkheden. Zelf een passend antwoord vinden op je eigen vraag

Gestalttherapie is een therapievorm die niet vastzit aan een bepaalde vorm maar kijkt naar wat aansluit bij jou als persoon en wat er op het moment zelf nodig is. Dit kan een gesprek zijn, een lichaamsoefening of werken met  beeld en vorm. Er wordt steeds gekeken wat helpend is om het helende proces te ondersteunen en bevorderen.