In ons leven ontwikkelen we allemaal een manier van omgaan met moeilijkheden, verdriet, problemen en pijnlijke momenten die we tegen komen. Meestal is dit effectief en helpend. Het kan echter ook zijn dat we op een bepaald moment in ons leven ervaren dat alles niet meer zo lekker loopt, het verdriet zwaarder gaat voelen, bepaalde gebeurtenissen in je leven jou uit je balans brengen. De manier waarop je het altijd gedaan hebt is niet meer genoeg. Werkt niet meer voldoende of je kunt het niet alleen.

Het vragen voor hulp is vaak al een hele stap maar vanuit mijn ervaringen kan ik alleen maar aangeven dat het niet makkelijk en soms onmogelijk is om je eigen mechanismen te onderzoeken. Ze zijn juist ontwikkeld om weg te blijven van je niet fijne emoties en ervaringen. En nog mooier…Je HOEFT  het ook niet alleen te doen.

Therapeutische relatie

Het herstellen van het contact met jezelf betekent dat je weer contact gaat maken met wat er binnen in jou voelbaar is, wat de pijn, het verdriet en ook de kracht en de kwaliteiten zijn.

In ons eentje vallen we vaak weer terug op ons oude mechanisme. Deze mechanismen (overlevingsvormen) waren in het verleden vaak heel helpend maar kunnen ook je groei gaan belemmeren. Als dit gebeurt voel je vaak een behoefte om te veranderen. Het oude klopt niet meer. Je loopt vast, voelt een gemis, zwaarte of leegte en soms ook een zinloosheid die niet altijd helder of duidelijk is.

Als therapeut ben ik je spiegel, bevrager, ondersteuner, mede zoeker. Binnen de therapeutische relatie onderzoek je eigen mechanisme en ontwikkel je gewaarzijn en bewustwording en biedt ik een relatie waarin je kunt onderzoeken, praten, ervaren, aftasten en ontdekken.

Gestalt therapie

Creatieve therapie